Mijn verhaal

Als je mij echt zou kennen

Hola! Soy Sas.

Colombiana. Compasionista. Energizer. Stuiterbal.

Met Colombia als geboorteland voel ik mij soms meer latina dan holandesa. Ik ben temperamentvol (lees: hoge pieken, diepe dalen, never a dull moment… sommige mensen noemen het ADHD ;-)), ik functioneer het beste bij 25+ graden en kom thuis als ik Spaans spreek.

Kwebbelende aap

Als je mij echt zou kennen, zou je weten dat ik heel lang in mijn hoofd heb gewoond. Ik had (en heb) een hele strenge ‘kwebbelende aap’ op mijn schouder die de hele tijd in mijn oor zat te tetteren. En niet de leukste dingen. Dat zorgde ervoor dat ik vooral voor de buitenwereld leefde.

"Not all storms come to disrupt your life.
Some come to
clear your path"

Buiten en binnen

Toen ik in 2007 de corporate wereld binnenstapte als managementtrainee bij ING, draaiden mijn keuzes vooral om anderen. Ik voldeed aan het plaatje dat mensen van mij hadden op basis van mijn intelligentie en de manier waarop ik overkwam: een sterke, ambitieuze, zelfverzekerde vrouw met leiderschapskwaliteiten. Van buiten straalde ik dat misschien uit, van binnen voelde ik me verre van dat. Dat kon natuurlijk niet lang goed gaan… Door een burn-out belandde ik op het pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling, en begon voor mij de reis die mij weer dichter bij mijzelf bracht, mijn ware ik. Nu ben ik nog steeds die sterke ambitieuze vrouw met leiderschaps-kwaliteiten. Alleen nu komt die drive, die energie van binnenuit, waardoor het klopt, ik authentieker ben. Hard heeft plaatsgemaakt voor zacht, oordeel voor compassie, overschreeuwen voor echtheid en kwetsbaarheid.

Manage energy, not time

Makkelijk? No way. Jaren voelde het als ploeteren, soms één stap vooruit, twee stappen terug. Ben ik er al? Ook niet. Ik geloof dat deze reis je hele leven duurt. Wel heb ik nu veel meer rust, en geniet ik er ook van. Het managen van mijn energie is mijn grootste prioriteit geworden. Want alleen als ik mijn beste zelf ben, kan ik doen waarvoor ik bedoeld ben. En dit gun ik jou ook!!

"You teach best what you most need to learn"

een paar random weetjes over mij:

 • Ik ben samen met Björn, die zo ongeveer in álles het tegenovergestelde is van wat ik ben. Hij houdt niet van dansen, is manager Finance & Control, heeft zijn hele leven in Leiden gewoond en houdt van voorspelbaarheid. En toch zijn we soulmates!
 • Ik ben moeder van Fenna en Casper, geboren in 2015 en 2017. Ik heb werkelijkwaar twee magische bevallingen gehad en ben sindsdien gegrepen door alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft;
 • Ook verdiep ik me sindsdien in alles wat met bewust ouderschap te maken heeft. Van How2Talk2Kids tot dr Shefali Tsabary. Ik zie het ouderschap als één grote uitnodiging tot persoonlijk leiderschap: niemand die beter jouw thema’s kan triggeren dan je kind.
 • Ik ben MEGA verslavingsgevoelig, bij mij is het alles of niets. Op 6 november 2003 ben ik cold turkey gestopt met (2 pakjes per dag) roken, en op 18 juli 2019 met (nét iets te vaak) drinken. Sindsdien ben ik me meer en meer bewust van de bizarre manier waarop alcohol genormaliseerd is in onze maatschappij, en merk ik dat ik ook daarin mensen kan inspireren;
 • Al jaren ga ik elk jaar een week alleen op vakantie, meestal op retraite in Spanje of Portugal. Ook toen Fenna 5 maanden oud was, wat me wel wat kritische blikken opleverde. Maar geloof me: ik ben een leukere moeder dan als ik thuis zou blijven;
 • Ik ben een enorme deadline dancer. Bij mij wordt het altijd nachtwerk;
 • Ik laat een spoor van onafgemaakte dingen achter. Ik laat zelfs altijd één hapje op mijn bord liggen, tot grote ergernis van Björn, hahaha!
 • Ik heb zo’n beetje alle kenmerken van adhd, maar geen officiële diagnose. Door meer te lezen over adhd kan ik er tegenwoordig hartelijk om lachen als ik weer eens de voordeur open heb laten staan, of mijn fietssleutels in mijn fiets heb laten zitten. Ik ben een stuk milder naar mezelf geworden;
 • Ik weet precies hoe je gewoontes moet veranderen, hoe je gezond eet, dat je veel moet bewegen etc, maar stiekem heb ik zelf de grootst mogelijk moeite om ‘s avonds níet aan de Tony of de Harlekijntjes te gaan. You teach best what you most need to learn, zeg maar 😉.
 • Door een weddenschap een jaar of 10 geleden kan ik een rubik’s kubus binnen 10 minuten oplossen. Heb je zeg maar precies niks aan;
 • Mijn andere compleet nutteloze skill is dat ik een bloemetje van mijn tong kan maken. Eat that!
 
Wat is jouw meest nutteloze skill? 

hoe kan ik jou helpen?

Energize your

life

Voor jou als je meer fun, freedom en flow wil ervaren in je leven

Wil je wel stappen zetten, maar weet je niet zo goed hoe, wat, waar? Laten we het samen doen. Ik doe niets liever dan jou inspireren, helpen, begeleiden om een leven te leiden waar je op je sterfbed van zegt: ‘Ik vond het retespannend, maar ik heb het wél gedaan!’. En dat kan gewoon klein hè? Je hoeft echt niet meteen het roer radicaal om te gooien. Het begint allemaal met jouw energie.

Energize your

people

Voor organisaties die weten dat energieke , happydepeppie mensen hét geheim zijn voor een succesvolle business

Onze veerkracht is aardig op de proef gesteld lately. We hebben alles uit de kast moeten trekken om een beetje happy te blijven. En de één is daar beter in dan de ander. Goed nieuws: het is te leren! Ik kan jou en je organisatie daarbij helpen.