Mijn verhaal

Als je mij echt zou kennen

Hola! Soy Sas.

Colombiana. Compasionista. Energizer. Stuiterbal.

Met Colombia als geboorteland voel ik mij soms meer latina dan holandesa. Ik ben temperamentvol (lees: hoge pieken, diepe dalen, never a dull moment… sommige mensen noemen het ADHD ;-)), ik functioneer het beste bij 25+ graden en kom thuis als ik Spaans spreek.

Kwebbelende aap

Als je mij echt zou kennen, zou je weten dat ik heel lang in mijn hoofd heb gewoond. Ik had (en heb) een hele strenge ‘kwebbelende aap’ op mijn schouder die de hele tijd in mijn oor zat te tetteren. En niet de leukste dingen. Dat zorgde ervoor dat ik vooral voor de buitenwereld leefde.

"Not all storms come to disrupt your life.
Some come to
clear your path"

Buiten en binnen

Toen ik in 2007 de corporate wereld binnenstapte als managementtrainee bij ING, draaiden mijn keuzes vooral om anderen. Ik voldeed aan het plaatje dat mensen van mij hadden op basis van mijn intelligentie en de manier waarop ik overkwam: een sterke, ambitieuze, zelfverzekerde vrouw met leiderschapskwaliteiten. Van buiten straalde ik dat misschien uit, van binnen voelde ik me verre van dat. Dat kon natuurlijk niet lang goed gaan… Door een burn-out belandde ik op het pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling, en begon voor mij de reis die mij weer dichter bij mijzelf bracht, mijn ware ik. Nu ben ik nog steeds die sterke ambitieuze vrouw met leiderschaps-kwaliteiten. Alleen nu komt die drive, die energie van binnenuit, waardoor het klopt, ik authentieker ben. Hard heeft plaatsgemaakt voor zacht, oordeel voor compassie, overschreeuwen voor echtheid en kwetsbaarheid.

Manage energy, not time

Makkelijk? No way. Jaren voelde het als ploeteren, soms één stap vooruit, twee stappen terug. Ben ik er al? Ook niet. Ik geloof dat deze reis je hele leven duurt. Wel heb ik nu veel meer rust, en geniet ik er ook van. Het managen van mijn energie is mijn grootste prioriteit geworden. Want alleen als ik mijn beste zelf ben, kan ik doen waarvoor ik bedoeld ben. En dit gun ik jou ook!!

"You teach best what you most need to learn"

En wist je dat...?

  • …ik samen ben met Björn, die zo ongeveer in álles het tegenovergestelde is van wat ik ben? Hij houdt niet van dansen, is business controller, heeft zijn hele leven in Leiden gewoond en houdt van voorspelbaarheid. En toch zijn we soulmates!
  • …ik moeder ben van Fenna en Casper, geboren in 2015 en 2017? Ik heb werkelijkwaar twee magische bevallingen gehad (waarna ik dacht dat ik doula wilde worden 😉);
  • …ik me sinds ik moeder ben verdiep in alles wat met opvoeden te maken heeft? Van How2Talk2Kids tot dr Shefali Tsabary (waardoor ik dacht dat ik opvoedcoach wilde worden 😉);
  • …ik onwijs verslavingsgevoelig ben? Bij mij is het alles of niets: op 6 november 2003 ben ik cold turkey gestopt met (2 pakjes per dag) roken, en op 18 juli 2019 met (nét iets te vaak) drinken (waarna ik dacht dat ik ‘sobriety coach’ moest worden 😉);
  • …ik ieder jaar een week alleen op vakantie ga? Meestal op retraite in Portugal (waardoor ik dacht (en denk) dat ik ook retraites wilde organiseren 😉);
  • …ik een enorme deadline dancer ben? Bij mij wordt het altijd nachtwerk;
  • …ik een spoor van onafgemaakte dingen achter me laat? Ik laat zelfs altijd één hapje op mijn bord liggen, tot grote ergernis van Björn, hahaha!
  • …ik zo’n beetje alle kenmerken heb van adhd, maar geen officiële diagnose? Wat lezen over adhd me wel heeft gebracht, is dat ik er tegenwoordig om kan lachen als ik weer eens de voordeur open heb laten staan, of mijn fietssleutels in mijn fiets heb laten zitten. Ik ben er een stuk milder naar mezelf door geworden;
  • …ik precies weet hoe je gewoontes moet veranderen, hoe je gezond eet, dat je veel moet bewegen etc, maar stiekem zelf de grootst mogelijk moeite heb om ‘s avonds níet aan de Tony of de Harlekijntjes te gaan? You teach best what you most need to learn, zeg maar 😉.

hoe kan ik jou helpen?

Energize your

life

Voor jou als je meer fun, freedom en flow wil ervaren in je leven

Wil je wel stappen zetten, maar weet je niet zo goed hoe, wat, waar? Laten we het samen doen. Ik doe niets liever dan jou inspireren, helpen, begeleiden om een leven te leiden waar je op je sterfbed van zegt: ‘Ik vond het retespannend, maar ik heb het wél gedaan!’. En dat kan gewoon klein hè? Je hoeft echt niet meteen het roer radicaal om te gooien. Het begint allemaal met jouw energie.

Energize your

people

Voor organisaties die weten dat energieke , happydepeppie mensen hét geheim zijn voor een succesvolle business

Onze veerkracht is aardig op de proef gesteld lately. We hebben alles uit de kast moeten trekken om een beetje happy te blijven. En de één is daar beter in dan de ander. Goed nieuws: het is te leren! Ik kan jou en je organisatie daarbij helpen.